Samenwerken met externe incassopartners begint met inzicht

Uitbesteden van vorderingen aan incassopartners

Er zijn tegenwoordig een hoop mogelijkheden om incasso in te richten en er wordt voortdurend gezocht naar het beste. Het beheer zelf doen, incasso zelf doen of uitbesteden. Als we het uit besteden, doen we dat dan naar een incassobureau of naar een deurwaarder. En hoe kiezen we de juiste en houden we ze scherp. Kiezen we voor meerdere deurwaarders? Hoe blijven we in control?

Het is niet makkelijk een flexibele monitoring tool te vinden

Het vinden van de juiste flexibele rapportagetools om de externe incassopartners te monitoren is niet eenvoudig. Standaard oplossingen zijn vaak net weer te standaard en niet flexibel genoeg of bieden maar een deeloplossing. Het uitbreiden ervan kost veel geld of is afhankelijk van gebruikersverenigingen. De eigen BI afdeling heeft het monitoren van de externe incassopartners meestal niet hoog op de prioriteiten lijst staan. Het zelf klussen met Excel sheets, handmatig verzamelen van data is zeer tijdrovend en levert niet altijd betrouwbaar inzicht, maar is vaak de enige en meest gebruikte uitweg voor Creditmanagers. Hier gaat vaak veel tijd in zitten en tijd om bezig te kunnen zijn met de echte verbeteringen ontbreekt.

Start met aansluiten

Begin nu met het aansluiten van uw incassopartners op de incassomonitor en creëer hiermee inzicht in uw uitstaande portefeuille.

Een verademing voor iedere Creditmanager

Externe incassopartners monitoren

Het belangrijkste doel van de IncassoMonitor is om creditmanagers de mogelijkheid te geven om eenvoudig de status van het incassoproces te monitoren en in staat te stellen beslissingen te nemen over de uitstaande portefeuille bij partners. Het systeem verwerkt activiteiten-data uit de systemen van deurwaarders en incassobureaus en informeert over prestaties en problemen in het proces. De IncassoMonitor analyseert risico’s en mogelijkheden in het incassoproces, met als doel om rendement te maximaliseren, looptijden te verlagen en oplopende saldo’s te voorkomen.

Het beste wat er te krijgen is

Achter de IncassoMonitor zitten ervaren mensen uit de incassobranche. Daardoor is er een uitgebreide en doordachte set KPI’s en dashboards beschikbaar gericht op procesverbetering en het stimuleren van samenwerking in de keten. De IncassoMonitor is de enige tool die zo flexibel is dat het 360 graden inzicht levert over de hele portefeuille door het hele proces. Tegelijkertijd hebben we oog voor kwaliteit en koppelen we met data van incassobureaus en deurwaarders in een oogwenk.

“De ondersteuning
vanuit Assensia
is uitstekend”

De doorslag voor de Incassomonitor gaven de flexibiliteit, de look and feel en de ervaringen van andere gebruikers over de ondersteuning vanuit Assensia.

Manager Finance & Control bij Vestia Rotterdam Stadswonen

Deze bedrijven werken ook met Assensia

Deze bedrijven werken ook met Assensia